Zwanger maar nog steeds vrouw

Hier een blog die is geschreven uit frustratie. Voel je vooral niet persoonlijk aangevallen, zo gemeen bedoel ik het niet. Waarschijnlijk zijn het de hormonen en de nu al gebroken nachten (is het nog geen baby die ligt te huilen, dan is het wel een blaas die opeens besluit de helft minder vocht te huishouden). Vandaag voel ik me al een stuk beter, maar neem onderstaand advies van een hoogzwangere maar ter harte…wees een beetje tactisch met je uitspraken ;):

Ja m’n buik groeit. Ja dat weet ik. En nee, dat hoeft niet iedereen me elke dag weer duidelijk te maken.

Echt, het is oke om bij een zwangere vrouw een keer niet over haar buik te beginnen en hoe groot die nu wel niet is. Gewoon een simpel ‘hoe gaat het’ of ‘wat zie je er goed uit’ (als dat zo is natuurlijk) volstaat. Dat iemand zwanger is, geeft je geen vrijbrief om iemand dikke of bolle te noemen of iemand bij binnenkomst te begroeten met enorme ‘wow’-geluiden. Het is nog steeds een vrouw en een vrouw wil niet dik gevonden worden..zelfs niet als ze zwanger is.

buikie
Van m’n neefje kan ik het wel hebben als hij zegt dat ik een dikke buik hebt.

Misschien spreek ik wel alleen voor mezelf hoor..misschien zijn er vrouwen die het prima vinden als je zegt dat ze al flink zijn uitgedijd en die het heerlijk vinden om opeens door wildvreemden over hun buik te worden geaaid, maar ik niet. Ik ben nog steeds gewoon Jannelie, die net zo onzeker is over haar uiterlijk als zo’n negen maanden geleden. Die er alles aan doet om maar geen dikke reet te krijgen en nu al bang is dat ze straks een blubberbuik overhoudt.

Begrijp me niet verkeerd; ik ben super trots op m’n buikie. Vind mezelf eigenlijk ook helemaal niet enorm dik en vind mezelf best mooi zwanger. Maar als er dan op een dag vijf mensen een opmerking maken over hoe groot ze m’n buik wel niet vinden en hoeveel kleiner het buikje van hun bijna uitgerekende zusje, schoonzus, achterbuurmeisje of weet ik veel wie, wel niet is, dan ga ik twijfelen. Ben ik dan echt zo enorm? Tel daarbij een paar zwangerschapshormonen op en vermoeidheid en ik ben helemaal overstuur.

Lieve mensen, voel je niet aangevallen. Het ligt niet aan jullie en jullie bedoelen het vast heel erg goed. Maar vergeet niet dat een zwangere ook gewoon nog steeds vrouw is. Ik ga toch ook niet tegen jou zeggen hoe goed die vetrol in dat shirtje te zien is of hoe breed jouw heupen zijn in vergelijking met die van mijn schoonzus, achterbuurmeisje of goede vriendin? Het is niet relevant, niet interessant en niet aardig en dat is het voor zwangere vrouwen ook niet.

Zo dat lucht op! En, gisteren reageerde een gezellige winkelverkoopster heel leuk op het nieuws dat ik al 35 weken zwanger ben: ‘Wow, wat zie je er goed uit..helemaal geen opgeblazen gezicht en nog lekker fris.’ Kijk daar word ik dan weer blij van. Op die manier mogen er wel wow-geluiden gemaakt worden 😉

Advertenties

8 comments

 1. Amen meissie! Ik heb een keer bij een wildvreemde vrouw die al over mijn buik aaiend vroeg of ik zwanger was als volgt gereageerd: *aait terug over die vrouw haar buik* ja! En u?

  Heel slecht. Heel hormonaal, maar ik was er ook klaar mee 🙂 laat je niet kisten hoor, van wat ik van de foto’s zie, zie je er hartstikke goed uit! In ieder geval beter dan ik 😉

  Like

  • Haha, goeie…arme vrouw, die kon er ook niets aan doen dat ze net die druppel was die de emmer deed overlopen. Maar hé, jij hebt een goed excuus hoor! Misschien is gewoon van je afbijten met een harde tegenwerping beter dan alles maar incasseren en dan op een gegeven moment instorten.

   En, thanks! Ik voel me ook op zich nog prima en dat is uiteindelijk nog belangrijker. En als je ziet wat voor heerlijk ventje jij nu hebt, is het al die frustraties meer dan waard geweest denk ik 🙂

   Like

 2. Gweldig! Prachtig onder woorden gebracht want je bent nog steeds Jannelie en niet “alleen maar” een zwangere vrouw, die overigens nog steeds heel mooi is!!

  Like

 3. Heey schoondochter, Ik kan je wel begrijpen hoor hierin! Dat je dat zat bent af en toe, dat gedoe over je buik enzo. Pa en ik vinden jou prachtig zwanger! Je bent eigenlijk de eerste vrouw die er juist nog zo aantrekkelijk uit blijft zien! Je kleedt j erg leuk en vrouwelijk! En ja, je kan zien dat er een kindje in je groeit, gelukkig wel! Verder ben je helemaal niet opgeblazen en dik. Echt, je ziet er zo bijzonder mooi uit! Lfs.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s