20-wekenecho: check, check, dubbelcheck

Dinsdag 1 december was het zover; de 20-wekenecho. Spoiler alert: Alles zag er goed uit! Pff..wat een opluchting.

De 20-wekenecho is voor iedereen spannend. Zelfs mijn altijd zo nuchtere man kon zijn zenuwen niet helemaal bedwingen. Toch had ik minder last van de zenuwen dan gedacht. Nadat ik op m’n blote knietjes had gebeden of alles goed mocht zijn met ons kindje, was ik redelijk rustig en vond ik het ook wel weer heel leuk om onze Wilde te zien. En ook om het geslacht te weten te komen natuurlijk 😉

Benieuwd hoe zo’n 20-wekenecho werkt? Ik heb ervoor gekozen om deze in het ziekenhuis te laten maken, maar het kan ook bij een gespecialiseerde echografiepraktijk. Dat maakt verder helemaal niets uit. Ik wilde alleen niet meer naar de echografiepraktijk hier in Dordrecht, omdat ik daar de laatste keer flink overstuur vandaan ben gekomen. Daar wilde ik niet meer aan herinnerd worden.

De echo zelf duurt zo’n 30 tot 45 minuten. Het ligt er een beetje aan of je kindje meewerkt (dat van ons werd geïrriteerd van al het geduw op ’t hoofdje en besloot om niet meer naar de ‘camera’ te kijken. De echoscopist moest alle moeite doen om toch een goed beeld van het gezichtje te krijgen. Nu al eigenwijs 😉 ).

Na een kort gesprekje over je eigen gezondheid, ga je op de stoel liggen en begint de echoscopist met zijn/haar zoektocht. Bij ons was het zo dat het hartje in het begin niet heel stevig klopte, maar direct stelde de echoscopiste ons gerust. Blijkbaar is dat heel normaal en is het de ‘onrijpheid’ van het hartje. Al snel ging het hartje toch flink tekeer, zagen we daarin vier kamertjes en bleek dat het bloed goed door het lichaampje werd gepompt.

Ook de hersentjes, niertjes en longetjes zagen er goed uit. Wij bleven maar blij knikken, want de helft van de tijd konden we zelf niet onderscheiden wat we nou precies zagen. Maar, als de deskundige het zegt, zal het wel goed zijn.

Armpjes, check. Handjes, check. Beentje, voetjes, check, check. Alles wordt gecontroleerd. Alles zag er goed uit, dus nu waren we toch wel erg nieuwsgierig geworden naar het geslacht. En ja, we weten het. En nee, ik ga hier niet neerzetten wat het is. We hebben ervoor gekozen om het toch geen groot geheim te houden, maar om het meteen het wereldwijde web op te gooien, vind ik weer het andere uiterste 😉

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s